SCPO studiedag - oktober 2016
Door Heleen Langenbach
17 Oktober 2016 16:47     Aantal keer bekeken:722

Zo kan het ook! 

Inspireren, vragen oproepen, ontmoeten en van elkaar leren. Om zo een stap vooruit te kunnen zetten. Dat was volgens Petra Heegsma, interim bestuurder SCPO Noordoostpolder, het doel van de Studiedag, woensdag 12 oktober in De Koningshof op Urk. Het motto was: Zo kan het ook!

Het mooie van deze onderwijsvernieuwingsdag was dat de meeste workshops door SCPO-docenten zelf verzorgd werden. Zoals het werken met tablets door Lisa van Otterloo en Dorien Bosselaar, rekenen door Petra de Jong en Annemieke Fidder, effectieve feedback en positive behaviour support door Kirsten Jippes en Heleen Langenbach. 

Daarnaast waren er de workshops van de externe deskundigen Louise Singleton en Chris Duhig uit Londen (visible learning), Rachel Martin (Singapore maths), Jennie van Hove (Godly play, een moderne vorm van godsdienstonderwijs) en van Marald Mens, neuropsycholoog en schoolpsycholoog, voormalig docent. Hij nam met de SCPO-docenten een kijkje in het lerende brein van de leerling. Het werd uiteindelijk een sprankelende studiedag waar we allemaal verder mee kunnen. Onderstaand vindt u enkele impressies van deze mooie dag.